bjaerv-1555Här på Bluesparty.se kan du hitta all den information du behöver för att hitta bluesfestivaler landet runt så att du kan njuta av blues och annan underhållning i en fin miljö. Oftast är det så klart under sommaren men det finns mycket annat man kan göra under året som också är relaterat till den underbara bluesmusiken. VI som skriver här är passionerade musikälskare som tar oss tid att ta reda på vad andra fans i Sverige kanske också gillar. Vi pratar självklart mestadels musik, men det kan även dyka upp annat som vi tycker är relevant eller som vi själva gillar. Vi skriver dock bara om våra egna intressen och det vi gillar så den röda tråden är passionen och intresset bakom det vi skriver.

Hitta den perfekta festivalen

Läs vidare om du vill veta mer om vilka festivalen som passar dig bäst, vi har till exempel en artikel där vi listar fem festivalen som vi själva tycker att ett riktigt bluesfan inte borde missa. Festivalerna är som sagt runtom i hela landet men vi tycker absolut att det är värt restiden, särskilt om man tar tåget eller samlar ihop ett gäng vänner i en bil och reser tillsammans. Det är aldrig svårt att göra det hela till en social upplevelse. Dessutom finns det ofta mycket annat att göra i samband med vilken festival som helst så du kan hitta en bra variation på olika aktiviteter. Det gäller alltid att hitta en bra balans så klart!

Vi skriver som sagt också om lite annat, som tips om vad du kan göra om du reser en längre sträcka till en ort där du inte riktigt vet vad du ska göra, eller om du inte är typer som bara älskar festivalen. Då kan det passa att ägna dig åt något annat så att du kan njuta av musiken men sen dra tillbaka och ta det lugnt om det är det du föredrar. Bluesfestivalen är ju så klart mycket mer vuxna än andra typer av festivalen så om du inte besökt många tidigare behöver du inte oroa dig för att det är stökigt. Du kan alltid bo någonstans utanför området om du vill kunna sova lugnt på natten. Det är heller inte alla bluesfestivaler som erbjuder något typ av boende, men läs vår artikel om de fem bästa bluesfestivalerna i Sverige för att få reda på vad som erbjuds på just den festivalen du vill besöka.

En resurs för dig som älskar musik lika mycket som oss

Vi ämnar i stort sett vara en resurs på nätet för dig som älskar blues och vill hitta relevant information om hur du kan uppleva den otroliga musiken live och annat skoj du kan ta dig för på vägen. Det handlar alltid om saker vi verkligen gillar och sådant vi vet lite om så att allt som hamnar på sajten är underhållande och informativt för dig som läser.